Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Cultuur
Mascha van Ommen
/ Categories: Algemeen

Cultuur

Cultuur – “Zorg voor de omgeving”

Wij zorgen graag voor de omgeving om ons heen en leren daardoor om te zorgen voor elkaar. Jaarlijks bezoeken alle kinderen een museum in de buurt. Wekelijks hebben wij ‘thematisch werken’ op ons rooster staan. Op een creatieve manier leren de kinderen spelenderwijs meer over de omgeving om hun heen.

Thematisch werken schoolbreed

Door de school heen werken we per periode, vaak van vakantie naar vakantie, met een thema. Binnen dit thema werken de kinderen projectmatig aan zelf bedachte onderzoeksvragen. Door met elkaar te leren en samen te werken leren de kinderen binnen het gestelde thema. Doordat de kinderen het geleerde ook aan elkaar presenteren, zitten er veel leermomenten in de opzet van ons thematisch leren. De leerkrachten zijn de spil in het proces. Ze begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling en dragen zorg voor het behalen van de kerndoelen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de zelfverantwoordelijkheid van de leerlingen. Onze prioriteit is om per thema aan te sluiten op onze omgeving. 

Hieronder een zelfgeschreven lied en rap ter afsluiting van ons thema 'vrijheid':

 

Godsdienst en Humanistisch Vormend Onderwijs

Wij zijn een openbare school, maar wij besteden ook aandacht aan godsdienst of humanistische vorming. Vanaf het vierde leerjaar kunnen de kinderen bij ons op school kiezen voor godsdienst (GVO) of Humanistisch Vormend Onderwijs (HVO). Voor beide vakken komt er elke week een vakspecialist bij ons op school die de kinderen elke week 3 kwartier onderwijs geeft.

 

Engels vanaf de kleuters

Wij mogen het label Early Bird dragen, wat betekent dat onze lessen Engels kwalitatief op goed niveau zijn. Wij geven onze kinderen vanaf de kleuters Engels, waarbij we ons vooral richten op de woordenschat en het durven spreken van een andere taal. De Engelse lessen sluiten aan op onze schoolbrede thema's.


early bird

Previous Article Eigen niveau
Print
2716