Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Cultuur
Mascha van Ommen
/ Categories: Algemeen

Cultuur

Cultuur – “Zorg voor de omgeving”

Wij zorgen graag voor de omgeving om ons heen en leren daardoor om te zorgen voor elkaar. 

Jaarlijks bezoeken alle kinderen een museum in de buurt. Wekelijks hebben wij cultuur op ons rooster staan, die we iedere keer anders invullen met muziek, creatief en burgerschap. 

 

Thematische werken schoolbreed

Door de school heen werken we per periode, vaak van vakantie naar vakantie, met een thema. Binnen dit thema werken de kinderen projectmatig aan zelf bedachte onderzoeksvragen. Door met elkaar te leren en samen te werken leren de kinderen binnen het gestelde thema. Doordat de kinderen het geleerde ook aan elkaar presenteren, zitten er veel leermomenten in de opzet van ons thematisch leren. De leerkrachten zijn de spil in het proces. Ze begeleiden de kinderen in hun ontwikkeling en dragen zorg voor het behalen van de kerndoelen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de zelfverantwoordelijkheid van de leerlingen. Onze prioriteit is om per thema aan te sluiten op onze omgeving. 

 

Engels vanaf de kleuters

Wij mogen het label Early Bird dragen, wat betekent dat onze lessen Engels kwalitatief op goed niveau zijn. Wij geven onze kinderen vanaf groep 1 Engels, waarbij we ons vooral richten op de woordenschat. De Engelse lessen sluiten aan op onze schoolbrede thema's. Zo leren we de kinderen uit groep 1 t/m 8 spelenderwijs ook alle Engelse woorden aan die met het thema te maken hebben.  
early bird

Previous Article Eigen niveau
Print
1830