Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Gezonde school
tjeps
/ Categories: Algemeen

Gezonde school

​GEZONDE SCHOOL – “ZORG VOOR ELKAAR” 

Lekker leren lukt als je lekker in je vel zit. Een gezond leefpatroon is daarbij van belang. Daarom besteden wij veel aandacht aan gezonde tussendoortjes en voldoende beweging, naast de uren die we doorbrengen in de klas.

We eten elke dag fruit in de ochtendpauze. En dagelijks zorgen we voor genoeg beweegmomenten. Zo rennen de kinderen vanaf de middenbouw enkele malen per week de Daily Mile. Misschien heeft u ons al eens zien rennen door de wijk! 

Wij zijn een Gezonde School. Wij hebben certificaten behaald op de gebieden ‘Sport en Bewegen’ en op ‘Sociale Veiligheid & Welbevinden’.

We vinden het belangrijk om de kinderen te informeren over gezonde voeding. Naast fruit in de ochtendpauze hebben de kinderen in de klas een bidon met water, wat ze ten aller tijde mogen drinken.

Voldoende beweging is belangrijk naast het harde werken in de klas. Wekelijks krijgen de kinderen twee uur gym. De ene keer een spelles en de andere keer een les waarin toestellen voorbij komen.

Elke maand bieden we een naschoolse sportactiviteit aan, om de kinderen te leren dat er na schooltijd ook gelegenheid kan zijn tot bewegen en spelen buiten. Ook leren de kinderen meer over bewegen doordat zij in groep 7/8 zelf gymlessen mogen geven. De kinderen leren op die manier van elkaar hoe je op een leuke en leerzame manier kunt bewegen.

Ons andere certificaat is Sociale Veiligheid & Welbevinden. Ook dit certificaat hebben wij behaald met het oog op het veelvuldig gebruik van de laptop. Wij vinden namelijk dat wij de kinderen al vanaf jonge leeftijd moeten leren hoe ze goed op het internet moeten zoeken. Ook is het voor ons belangrijk dat de kinderen goed leren hoe ze op het internet met elkaar om moeten gaan en dat dit anders is dan wanneer je face-to-face met iemand in gesprek bent. Kinderen moeten leren wat ze wel en niet tegen elkaar moeten zeggen en hoe ze op een goede manier met elkaar om moeten gaan, zowel on– als offline.

 

Next Article Eigen niveau
Print
1561