Kom als jezelf

en ervaar met anderen.

Maak

kennis met

onze school

Gezonde school
tjeps
/ Categories: Algemeen

Gezonde school

​GEZONDE SCHOOL – “ZORG VOOR ELKAAR” 

Gezonde school – “Zorg voor elkaar”

Lekker leren lukt als je lekker in je vel zit. Een gezond leefpatroon is daarbij van belang. Daarom besteden wij veel aandacht aan gezonde tussendoortjes en voldoende beweging, naast de uren die we doorbrengen in de klas.

Wij zijn een Gezonde School. Wij hebben certificaten behaald op de gebieden ‘Sport en Bewegen’ en op ‘Sociale Veiligheid & Welbevinden’.

 

Fruit

We vinden het belangrijk om de kinderen te informeren over gezonde voeding. Zo eten wij elke ochtendpauze fruit en hebben de kinderen in de klas een bidon met water, wat ze ten aller tijde mogen drinken.

 

Sport en bewegen

Voldoende beweging vinden wij, naast het harde werken in de klas, erg belangrijk. In de onderbouw zijn we veel aan het bewegend leren. Rekenen leren wij bijvoorbeeld door spelletjes met elkaar te spelen en door 1x per week een buitenles te doen.

Wekelijks krijgen alle kinderen twee keer gym door een vakleerkracht. De kinderen rennen 3x per week de Daily Mile. Dit om actief te blijven, maar ook voor het trainen van een positieve mindset: “Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat.” Heeft u ons al eens zien rennen door de wijk?

Ook bieden we de kinderen elke maand een buitenschoolse sportactiviteit aan. Dit doen we door de kinderen te laten zien en merken dat het ook na schooltijd fijn is om met elkaar buiten te spelen en/of te sporten.

 

Sociale Veiligheid & Welbevinden

Ons andere certificaat is Sociale Veiligheid & Welbevinden. Wij werken met de methode ‘Kanjer’ en spreken ‘deze taal’ door de hele school heen. Kinderen leren gedrag herkennen en leren elkaar daar ook op aan te spreken. Dit zorgt voor een veilig klimaat.

De kinderen werken veel op chromebooks en leren de online taal kennen. Kinderen moeten leren wat ze wel en niet tegen elkaar kunnen zeggen en hoe ze op een goede manier met elkaar om moeten gaan, zoal online als offline.

 

Next Article Eigen niveau
Print
2512